- דף הבית /
- אורח חיים בריא /
- עוף

עוף
חלבון מן החי ( עוף) באיכות גבוהה
תכולת החלבון של המזון נותנת מושג בסיסי בלבד לגבי זמינות חומצות האמינו במזון. ראשית, עיכול החלבונים עשוי להשתנות. חלבונים צמחיים הם בדרך כלל פחות מתעכלים מחלבונים מהחי. תוצרי לוואי זולים מהחי המכילים הרבה רקמות חיבור והם פחות טובים וזמינים לעיכול ביחס מרכיבי בעלי חיים מובחרים ובאיכות גבוהה.
מלבד העיכול, הערך הביולוגי של החלבון הוא פרמטר חשוב מאוד המשקף את הרכב חומצות האמינו של המזון. הערך הביולוגי מחושב על ידי השוואה בין רמת כל חומצת אמינו החיונית במזון לבין ריכוזו בגוף החיה.
חלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוה מביאים את כל חומצות האמינו החיוניות בפרופורציות הנכונות. ביצים ועופות הם בעלי ערכים ביולוגיים גבוהים. זו הסיבה שמוצרי הסופר-פרימיום של חוסה מכילים הרבה עופות וביצים.